Υπερχρεωμένα νοικοκυριά: Μετά τα Χανιά, και στην Πάτρα... Νέα απόφαση Ειρηνοδικείου, για "κούρεμα" χρεών δανειολήπτη κατά 90%!

διάταξη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Απόφαση-σταθμός από το  Ειρηνοδικείο της Πάτρας, το οποίο δικαίωσε δανειολήπτη με χρέος 121.000 ευρώ. Ο εν λόγω δανειολήπτης τώρα καλείται να καταλάβει μόλις 12.000 και μάλιστα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων χρόνων!!!

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες περικοπές χρέους στην Ελλάδα.

Η υπόθεση, σύμφωνα με το thebest.gr, αφορά 58χρονο Πατρινό, πατέρα μιας κοπέλας που είναι απόφοιτη Πανεπιστημίου, αλλά άνεργη και ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του μειώνοντας την οφειλή του κατά 90% και μάλιστα του έδωσε και χρονικό περιθώριο αποπληρωμής, τεσσάρων χρόνων.

Είχε προηγηθεί το -επίσης γενναίο- «κούρεμα» χρέους δανειολήπτριας από τα Χανιά με την απόφαση του εκεί Ειρηνοδικείου.

Συγκεκριμένα το Ειρηνοδικείο Χανίων, με την υπ” αρ. 128/2012 απόφασή του, δικαίωσε δανειολήπτρια, διαγράφοντας το χρέος της κατά 78%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, και όπως αναφέρει το flashnews.gr, η εν λόγω δανειολήπτρια «κούρεψε» το χρέος της κατά 78% και διέσωσε τα περιουσιακά της στοιχεία.

Αναλυτικά: H δανειολήπτρια είναι έγγαμος, μητέρα με δύο ενήλικα παιδιά, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως «εποχική» ο σύζυγος της είναι άνεργος, είχε χρέη από πιστωτική, καταναλωτικό δάνειο, αλλά και επαγγελματικό χρέος, από επιχειρηματική πίστωση-σύμβαση στο σύζυγό της, όπου η δανειολήπτρια υπήρξε εγγυήτρια.

Η συνολική οφειλή της σε δύο τράπεζες, ανέρχεται στο ποσό των 70.643,22 ευρώ.

Η δανειολήπτρια, διέθετε ακίνητα περιουσιακά στοιχεία και αυτοκίνητο, αλλά το δικαστήριο έκρινε, την εξαίρεσή τους από την εκποίηση, καθώς έκρινε ότι δε θα προκαλέσουν αγοραστικό ενδιαφέρον λόγω της μικρής εμπορικής τους αξίας.

Από το δικαστήριο κλήθηκε να πληρώσει σε μηνιαίες δόσεις επί τετραετία το ποσό των 15.359,52 ευρώ, σε 48 δόσεις δηλαδή έχουμε «διαγραφή» του ποσού των 55.359,52 ευρώ.

Με την τόσο σημαντική απόφαση του το Ειρηνοδικείο Χανίων, όχι μόνο, δέχτηκε την αίτηση της δανειολήπτριας ως βάσιμη και κατ’ ουσίαν, αλλά απέρριψε τις ενστάσεις ανειλικρινούς δήλωσης και καταχρηστικής άσκησης δικαιώματος που προέβαλαν οι αντίδικες Τράπεζες, δίνοντας μια ανάσα και ένα κουράγιο στην οικογένεια αυτή, να συνεχίσει τη ζωή της.

Τέλος, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, που συνέδραμε την δανειολήπτρια τόσο εξωδικαστικά με το οικονομικοτεχνικό της επιτελείο, αλλά και δικαστικά, με το συνεργαζόμενο με την Ένωση δικηγόρο Χανίων, κ. Βροντάκη Γιώργο, για άλλη μια φορά νοιώθει δικαιωμένη και συνιστά στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να εντάσσονται στις ευνοϊκές διατάξεις του Ν. 3869/2010

, χωρίς φόβο, εμπιστευόμενοι τους εξουσιοδοτημένους από το Νόμο φορείς για συνδρομή.

scroll back to top